Week van de Toegankelijkheid

Wist je dat 1 op de 5 Nederlanders een beperking heeft? Deze aantallen zullen alleen maar stijgen. Denk namelijk ook eens aan alle ouderen die steeds ouder en slechter ter been worden: het gebruik van rolstoelen, rollators en scootmobielen zal hierdoor toenemen. Om volwaardig mee te kunnen doen aan de samenleving is het zo belangrijk dat fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid blijvend onder de aandacht wordt gebracht.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (2 t/m 7 oktober) willen we in Haarlem laten zien dat toegankelijkheid voor veel mensen voordelen heeft. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel of horecagelegenheid heeft een grotere klantenkring. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen. In een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

Doe mee!
Wij roepen horecaondernemers, winkeliers, verenigingen en stichtingen op om deze week aandacht te besteden aan toegankelijkheid, omdat het echt niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Iedereen moet mee kunnen doen zonder daarbij letterlijk te stuiten op drempels of belemmeringen. Kijk wat jij kunt doen en laat het ons weten, zodat we elkaar kunnen versterken en we Haarlem in het licht kunnen zetten van een inclusieve stad.

Kijk voor meer inspiratie op weekvandetoegankelijkheid.nl