Week van de Toegankelijkheid vol met activiteiten

Gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat alle Haarlemmers mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking. Vandaar dat Haarlem ook dit jaar actief meedoet met de landelijke Week van de Toegankelijkheid van 7 tot 11 oktober. In deze week zijn er in Haarlem allerlei activiteiten om de bewustwording over toegankelijkheid te verbeteren.

Feestelijke start met dansmiddag voor ouderen

De week start al op zondag 6 oktober met een dansmiddag voor ouderen. Een swingende dansmiddag in jaren vijftig stijl, waarop zowel ouderen met als zonder beperking van harte welkom zijn.
Zondag 6 oktober 14.00-16.00 (inloop 13.30)
Zorgcentrum Schalkweide, Floris van Adrichemlaan 15, Haarlem

Haarlem dementievriendelijk

Op 7 oktober staat het maandelijkse Alzheimercafé in het teken van dementie vriendelijke activiteiten in Haarlem. In een interactief programma krijgen de deelnemers een beeld van het aanbod en de waaier met dementievriendelijke activiteiten wordt gepresenteerd.
Maandag 7 oktober 19.30-21.30 (inloop: 19.00)
Trefpunt ’t Trionk, Van Oosten de Bruynstraat 60, Haarlem

Workshop gehoorverlies

Hoe kun je als werknemer en werkgever goed omgaan met gehoorverlies op de werkvloer? In deze workshop over gehoorverlies op de werkvloer krijg je tips en tricks.
Dinsdag 8 oktober 15.00-17.00
Gemeente Haarlem, locatie Zijlpoort, Gedempte Oudegracht 2, Haarlem

Promotieactie deurhanger

VERPLAATST NAAR WOENSDAG 16 OKTOBER
In juli dit jaar hebben de ambassadeurs van de toegankelijke stad de deurhanger geïntroduceerd. Die is bedoeld om medebewoners in Haarlem op een vriendelijke manier te vragen de stoep vrij te houden. Op woensdag 9 oktober is er op de Grote Markt een promotie actie om de deurhanger onder de aandacht te brengen.
Woensdag 9 oktober 14.00-16.00
Grote Markt, Haarlem

Info-markt voor mensen met een visuele beperking

Op donderdag 10 oktober organiseert Oogvereniging een informatiemarkt voor mensen met een visuele beperking. De informatiemarkt biedt een divers aanbod met als doel bezoekers in contact te brengen met tal van mogelijkheden om zo onbeperkt mogelijk te leven. Op deze dag zal ook de speciaal voor blinden en slechtzienden ontwikkelde plattegrond van Haarlem gepresenteerd worden.
Donderdag 10 oktober 11.30-15.30
Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem

Meer weten over de toegankelijke stad? Kijk dan op www.haarlem.nl/toegankelijkestad en www.ambassadeurstoegankelijkestad.nl.