Week van de Toegankelijkheid 2 t/m 7 oktober 2023

Toegankelijkheid loont

1 op de 5 Nederlanders heeft een beperking. Het spreekt voor zich dat zij blij zijn met goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid. Zo kunnen ze immers volwaardig meedoen aan de samenleving.

Maar toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen. In een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

In de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten we graag zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Ga naar de website van de Week van de Toegankelijkheid 2 t/m 7 oktober 2023

Waar is wat te doen?

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid zijn er talloze activiteiten om toegankelijkheid onder de aandacht te brengen. Ook de Ambassadeurs van Toegankelijk Haarlem doen mee met de volgende activiteiten:

Para-badmintonclinic
Donderdag 5 oktober 18:45 – 20:00 uur
Sporthal BC Duinwijck
Deze clinic wordt gegeven door twee van onze ambassadeurs en is voor mensen met een beperking die het leuk zouden vinden om een sport te beoefenen.

Ervaringsactiviteit
Zaterdag 7 oktober 11.00 – 14.00 uur
Ter hoogte van Grote Houtstraat 8
Hierbij laten wij Haarlemmers ervaren hoe het is om in een rolstoel, met een blindegeleidestok of belevingsbril naar de markt en de stad te gaan om meer bewustheid, begrip en het belang van ons werk te laten zien.

Klik hier voor een overzicht van activiteiten in jouw buurt.