Wat zijn jouw ervaringen met Kersten Hulpmiddelenspecialist?

Als je via de WMO een hulpmiddel hebt, kan het je niet ontgaan zijn dat een paar maanden geleden het Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet is gegaan. Kersten Hulpmiddelenspecialist heeft nu de volledige dienstverlening van HMC overgenomen. De hoop en verwachting is dat de het vanaf nu beter zal gaan met het leveren en repareren van hulpmiddelen.

Ambassadeur Femke Schukking heeft al haar eerste vervelende ervaring met Kersten. Eind juni brak de voorvork van haar rolstoel en nam ze direct contact op met Kersten voor een spoedreparatie. Femke heeft een speciale rolstoel, waar ze haar handbike op kan monteren. Op 19 juli zou ze een paar dagen op fietsvakantie gaan. Tot het laatste moment bleef het spannend of Kersten op tijd de reparatie kon uitvoeren. Het heeft Femke heel wat telefoontjes en mailtjes gekost voordat de gerepareerde rolstoel uiteindelijk enkele dagen voor vertrek geleverd werd. Gelukkig kon Femke alsnog opgelucht op fietsvakantie.

Een andere ambassadeur, Danny van Bakel, heeft hemel en aarde moeten bewegen om de accuproblemen van zijn scootmobiel opgelost te krijgen. Zijn grootste bezwaar is dat je Kersten nooit rechtstreeks aan de telefoon krijgt, maar altijd doorverbonden wordt met de vestiging in Rotterdam. Die kunnen vervolgens alleen maar het dossier aanvullen en doorgeven dat Kersten terugbelt.

De ambassadeurs krijgen signalen dat er nog wel het een en ander te verbeteren valt aan de dienstverlening van Kersten. Met name aan de bereikbaarheid, communicatie en uitgevoerde reparaties. Natuurlijk is er begrip voor dat Kersten Hulpmiddelenspecialist kampt met opstartproblemen. En toch is het juist nu goed om vinger aan de pols te houden. Wat zijn jouw ervaringen met Kersten? Stuur je reactie naar info@toegankelijkhaarlem.nl. Wij zullen de reacties verzamelen en zo nodig actie ondernemen.