Wat doen de ambassadeurs

De Ambassadeurs van Toegankelijk Haarlem zijn enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor een betere toegankelijkheid van Haarlem voor mensen met een beperking. Wij adviseren, geven voorlichting, schouwen en organiseren activiteiten. Het vergroten van bewustwording rond toegankelijkheid is onze belangrijkste taak. Een groter bewustzijn zorgt voor meer ruimte en begrip.

De ambassadeurs komen elke maand bijeen in Wijkcentrum Binnensteeds voor overleg. Eens in de twee maanden overleggen we met de gemeente over verschillende onderwerpen.

Wij hebben gesprekken met raadsleden, schouwen locaties, geven gevraagd en ongevraagd advies en organiseren af en toe ervaringsbijeenkomsten.

De ambassadeurs willen…

… dat de gemeente Haarlem het VN-verdrag Handicap naleeft. Dit is een bindend verdrag waar Nederland zich aan geconformeerd heeft;

… bij alle gemeentelijke plannen en projecten (bouw, verkeer, handhaving, enz.) vroeg in het proces een adviserende rol vervullen;

… de groep uitbreiden naar 30 tot 40 leden. Zo vergroten we onze daadkracht en wordt de druk op de huidige leden verminderd;

… zichtbaarder worden voor onze achterban en voor Haarlemmers in het algemeen;

… dat in 2030 Haarlem in de top 10 van meest toegankelijke steden van Nederland staat.

Wil jij ons team versterken?

De Ambassadeurs van Toegankelijk Haarlem zijn op zoek naar uitbreiding van de groep. Heb je een fysieke, visuele of auditieve beperking? Of ben je partner/ouder/kind van iemand met een beperking? Wil je je kennis en ervaring inzetten voor een inclusief en toegankelijk Haarlem? Dan ben je bij ons aan het goede adres! 

Hoe meer ambassadeurs hoe groter ons draagvlak en zichtbaarheid binnen de stad. Wij kijken graag naar ieders kwaliteiten en willen deze zo veel mogelijk benutten. Wij willen gaan werken in subgroepen, zodat je gericht aan de slag kunt met jouw interesses. Dus ben je goed in schrijven? Of juist in social media? Of juist in gesprekken voeren? Dan krijg je alle ruimte om daarmee aan de slag te gaan en je eventueel verder te ontwikkelen.

Dus heb je iets met toegankelijkheid en/of ben je ervaringsdeskundige en wil je samen met ons van Haarlem een beter toegankelijke stad maken? Ben je minimaal één keer per maand beschikbaar om een vergadering bij te wonen en wil je jouw ervaring/talent benutten in het geven van advies of voorlichting, het schouwen van locaties of activiteiten organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil je meer over ons weten of heb je vragen over wat wij doen, stuur dan geheel vrijblijvend een mailtje naar: info@toegankelijkhaarlem.nl.