Postercampagne toegankelijke stoepen: ruimte voor iedereen

Heeft u ze al zien hangen; de nieuwe posters voor een toegankelijke stoep? Daarmee vragen de ambassadeurs van de toegankelijke stad aandacht voor een stoep die voor iedereen toegankelijk is. Ook voor mensen met een rollator, rolstoel, taststok of kinderwagen. 

Veel mensen staan er niet bij stil, maar een onhandig geparkeerde fiets of een overhangende struik kan het lastig maken voor mensen met een beperking of bijvoorbeeld een kinderwagen om erlangs te kunnen. Om daar aandacht voor te vragen is de deurhanger bedacht. Die kunt u ophangen aan bijvoorbeeld een fiets of struik die in de weg staat. Een vriendelijk bedoelde actie, om mede-Haarlemmers bewust te maken van het belang van een toegankelijke stoep.

Wilt u ook meehelpen de stoep toegankelijker te maken? Haal dan bij u in de buurt een stapeltje deurhangers op en help mee! Er zijn al 15 plekken in Haarlem waar u deurhangers kunt ophalen; bij mensen of organisaties die zich actief inzetten voor de verspreiding van de deurhanger.  Daar kunt u ook posters ophalen die u, ter ondersteuning van de actie, achter u raam kan hanger. 
Voor meer informatie en adressen waar u de deurhanger kunt ophalen, zie de contactpagina.