OV-haltes in Haarlem toegankelijk voor iedereen

Mensen met een beperking willen graag, net als ieder ander, zo zelfstandig mogelijk reizen en gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met het aanpassen van 38 bushaltes in Haarlem is de toegankelijke stad weer een stap dichterbij. De bushaltes zijn opgehoogd waardoor het makkelijker is om in en uit te stappen. Ook zijn er geleidelijnen aangelegd zodat mensen met een visuele beperking kunnen voelen waar de ingang van de bus is.

De  gemeente heeft ervaringsdeskundigen en de ambassadeurs van de toegankelijke stad betrokken en hen gevraagd mee te denken met de aanpassingen. De ambassadeurs zijn een groep Haarlemmers met uiteenlopende beperkingen die zich inzetten voor een toegankelijke stad. Bep Piët en José Hamers: ”De gemeente weet ons als ervaringsdeskundigen te vinden en dat is fijn. Ook in de toekomst hopen we deze waardevolle samenwerking voort te zetten.”

Wethouder Meijs: “Het is onze ambitie om zo toegankelijk mogelijk te zijn, een stad waar alle Haarlemmers mee kunnen doen. Dat is voor mensen met een beperking niet altijd vanzelfsprekend. We zijn er nog niet, maar met deze aanpassingen is weer een drempel weggenomen voor een grote groep mensen.“ 

Werkzaamheden afgerond

De provincie Noord-Holland heeft subsidie verleend voor het aanpassen van de 38 bushaltes. Nagenoeg alle bushaltes in Haarlem zijn nu toegankelijk. Een aantal bushaltes wordt nog aangepast tegelijkertijd met geplande werkzaamheden. Eind 2021 zijn alle haltes in Haarlem aangepast.

Van haarlem.nl