NOS biedt voor het eerst live audiodescriptie aan tijdens EK voetbal

Van nu.nl | De NOS verzorgt, samen met VRT, voor het eerst live audiodescriptie bij het komende EK Voetbal tijdens alle wedstrijden van Oranje en het Belgische voetbalteam. Zo kunnen ook blinde en slechtziende voetbalfans in Nederland en België de wedstrijden volgen.

Alle wedstrijden van Oranje en België, de halve finales en de finale worden voorzien van audiodescriptie. Anders dan bij het ‘gewone’ voetbalcommentaar beschrijft een stem precies wat er te zien is. Het is voor het eerst dat NOS dat doet bij een groot voetbaltoernooi.

NOS Langs de Lijn-verslaggevers Chris Wobben, Anne Pieter de Jong en Krijn Schuitemaker worden ingezet door de NOS om de audiodescriptie te verzorgen.

“Geweldig dat we op deze manier het EK toegankelijk kunnen maken voor iedere voetballiefhebber. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met onze Belgische collega’s”, zegt Wobben. “Ik heb ervaring met commentaar op de blindentribune bij AZ. Maar het is een andere manier van commentaar geven, en op het hoogste podium: het EK voetbal. Het is een fantastische uitdaging waar ik enorm veel zin in heb.”

In Nederland zijn deze EK-wedstrijden te zien op NPO1 Extra. In België is dat bij VRT. Het Nederlands elftal komt op 16 juni voor het eerst in actie, België op 17 juni.