Links

Heb je zelf handige links die niet mogen ontbreken op deze pagina? Mail naar info@toegankelijkhaarlem.nl of vul het formulier onderaan deze pagina in.

BuitenBeter app

Zie je een probleem buiten op straat? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter. Deze App helpt je gemakkelijk meldingen te doen bij je gemeente.
Klik hier voor de BuitenBeter app.

Buurts

Buurts is de Haarlemse coöperatie die zorgt dat inwoners gewoon in de wijk terecht kunnen wanneer ze ondersteuning of hulp nodig hebben.
Buurts bestaat uit de volgende organisaties: Zorgbalans, Leger des heils, Dock Haarlem, perMens, Stichting Ontmoeting  en Haarlem Effect.
Klik hier voor de website van Buurts.

Deurhangers

Omdat mensen vaak niet bekend mee zijn met problemen rond toegankelijkheid, is de deurhanger bedacht. Een vriendelijk bedoelde actie om mensen op een positieve manier bewust te maken van deze problemen.
Klik hier voor de deurhangers.

Drempelloos Haarlem

Drempelloos Haarlem wil de stad meer bewust maken van fysieke en mentale drempels.
Klik hier voor de website van Drempelloos Haarlem.

Haarlem.nl Melding doen

U kunt met het formulier Melding doen online iets melden over uw woonomgeving, bijvoorbeeld over afval, losse stoeptegel, parkeeroverlast, straatverlichting of een stoep die met een rolstoel niet makkelijk te gebruiken is.
Klik hier voor melding doen bij haarlem.nl.

Haarlem.nl Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Hebt u beperkingen met lopen en bestuurt u een auto of een brommobiel? Of bent u passagier hiervan? En bent u afhankelijk van een parkeerplaats dicht bij uw bestemming? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart.
Klik hier voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart in Haarlem.

Haarlem voor elkaar

Dé plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Haarlem en Bloemendaal. Werken in het asiel, een boodschap doen voor de buurman, helpen op de honkbalclub of iemands fietsmaatje zijn. Allemaal leuke klussen die je kunt doen als vrijwilliger.
Klik hier voor de website van Haarlem voor elkaar.

HandicapNL

HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.
Klik hier voor de website van HandicapNL.

Iederin.nl

Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.
Klik hier voor de website van Iederin.

Ilse van Hooijdonk

Ilse verloor haar rechterbeen aan botkanker. Sinds september 2018 schrijft ze hoe het is om als (ex)kankerpatiënt te leven met een beperking of beter gezegd, een uitdaging en houd ze een blog bij  ‘Je weet pas hoe sterk je bent, als sterk zijn de enige optie is die je hebt.’
Klik hier voor de website van Ilse van Hooijdonk.

Infopolitie.nl

Gehandicaptenparkeerkaart per gemeente.
Klik hier voor de website van Infopolitie.

Nederland Toegankelijker

Nederland toegankelijker zet zich in om de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking te vergroten
Klik hier voor de Facebookpagina van Nederland Toegankelijker.

Onder Anderen

OnderAnderen.com is gespecialiseerd in het onderzoeken van toegankelijkheid en begrijpelijkheid van websites and apps.
Klik hier voor de website van Onder Anderen.

Sociaal Wijkteams

Het Sociaal Wijkteam (SWT) ondersteunt in situaties waarin mensen er zelf niet meer uit komen. Er zijn negen SWT’s in Haarlem, er is er altijd één bij u in de buurt. De teams bestaan uit deskundigen op het gebied van welzijn, zorg, wonen, geld en werk. De SWT’s vallen onder Buurts.
Klik hier voor de website van Buurts.

Toegankelijk Bloemendaal

De Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal is een schakel tussen inwoners en gemeente waar het gaat om toegankelijkheid.
Via de website laten ze zien wat zij zelf doen en hoe ze uw input gebruiken om gemeente Bloemendaal toegankelijk(er) te helpen maken.
Klik hier voor de website van Toegankelijk Bloemendaal.

VWC-BUUV

Dé plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Haarlem en Bloemendaal.
Klik hier voor de website van VWC-BUUV.

Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede

De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede heeft als doel: zorgen dat iedereen in Heemstede mee kan doen. Dat betekent o.a. veilig op de stoep/straat, welkom in publieke panden (o.a. gemeentehuis, De Luifel en de scholen) in winkels en sportaccommodaties. En niet te vergeten online (websites).
Klik hier voor de website van Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede.

WheelchairmafiaNL

Wheelchairmafia vraagt ​​op een kritische maar humoristische manier aandacht voor de dagelijkse uitdagingen van mensen met een handicap, met als doel meer bewustwording rond toegankelijkheid te creëren.
Klik hier voor de Facebookpagina van WheelchairmafiaNL.

Wij Rollen

Hét platform voor mensen in een rolstoel.
Klik hier voor de website van Wij Rollen.


Nieuwe link

Weet je een interessante website voor mensen met een beperking? Vul de gegevens hieronder in en misschien zie je de link snel terug op deze pagina.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Geef in het kort aan waarom deze website interessant is voor bezoekers van deze pagina.
Voor contact over aanvullende informatie. Ook houden we je op de hoogte over plaatsing op deze pagina. Je e-mailadres wordt niet opgeslagen of gebruikt voor marketingdoeleinden!