Links

Heb je zelf handige links die niet mogen ontbreken op deze pagina? Mail naar website@toegankelijkhaarlem.nl.

BuitenBeter app

Zie je een probleem buiten op straat? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter. Deze App helpt je gemakkelijk meldingen te doen bij je gemeente.
Klik hier voor de BuitenBeter app.

Buurts

Buurts is de Haarlemse coöperatie die zorgt dat inwoners gewoon in de wijk terecht kunnen wanneer ze ondersteuning of hulp nodig hebben.
Buurts bestaat uit de volgende organisaties: Zorgbalans, Leger des heils, Dock Haarlem, perMens, Stichting Ontmoeting  en Haarlem Effect.
Klik hier voor de website van Buurts.

Deurhangers

Omdat mensen vaak niet bekend mee zijn met problemen rond toegankelijkheid, is de deurhanger bedacht. Een vriendelijk bedoelde actie om mensen op een positieve manier bewust te maken van deze problemen.
Klik hier voor de deurhangers.

Gemeente Haarlem

Algemeen websiteadres: haarlem.nl. Algemeen telefoonnummer: 14 023.
Klik hier voor de website van de gemeente Haarlem.

Haarlem.nl Melding doen

U kunt met het formulier Melding doen online iets melden over uw woonomgeving, bijvoorbeeld over afval, losse stoeptegel, parkeeroverlast, straatverlichting of een stoep die met een rolstoel niet makkelijk te gebruiken is.
Klik hier voor melding doen bij haarlem.nl.

Haarlem.nl Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Hebt u beperkingen met lopen en bestuurt u een auto of een brommobiel? Of bent u passagier hiervan? En bent u afhankelijk van een parkeerplaats dicht bij uw bestemming? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart.
Klik hier voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart in Haarlem.

Haarlem voor elkaar

Dé plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Haarlem en Bloemendaal. Werken in het asiel, een boodschap doen voor de buurman, helpen op de honkbalclub of iemands fietsmaatje zijn. Allemaal leuke klussen die je kunt doen als vrijwilliger.
Klik hier voor de website van Haarlem voor elkaar.

HandicapNL

HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.
Klik hier voor de website van HandicapNL.

Iederin.nl

Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.
Klik hier voor de website van Iederin.

Ilse van Hooijdonk

Ilse verloor haar rechterbeen aan botkanker. Sinds september 2018 schrijft ze hoe het is om als (ex)kankerpatiënt te leven met een beperking of beter gezegd, een uitdaging en houd ze een blog bij  ‘Je weet pas hoe sterk je bent, als sterk zijn de enige optie is die je hebt.’
Klik hier voor de website van Ilse van Hooijdonk.

Infopolitie.nl

Gehandicaptenparkeerkaart per gemeente.
Klik hier voor de website van Infopolitie.

Nederland Toegankelijker

Nederland toegankelijker zet zich in om de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking te vergroten
Klik hier voor de Facebookpagina van Nederland Toegankelijker.

Onder Anderen

OnderAnderen.com is gespecialiseerd in het onderzoeken van toegankelijkheid en begrijpelijkheid van websites and apps.
Klik hier voor de website van Onder Anderen.

Stichting Accessibility

Stichting Accessibility zet zich in voor een digitaal, fysiek en sociaal toegankelijke samenleving. Een samenleving waarin iedereen zelfstandig kan meedoen en zich optimaal kan ontplooien, ook als je een beperking hebt. Accessibility ondersteunt (maatschappelijke) organisaties bij het realiseren van toegankelijkheid. Zo dragen wij bij aan een inclusieve samenleving met voorzieningen die toegankelijk en bruikbaar zijn voor iedereen.
Klik hier voor de website van Stichting Accessibility.

Sociaal Wijkteams

Het Sociaal Wijkteam (SWT) ondersteunt in situaties waarin mensen er zelf niet meer uit komen. Er zijn negen SWT’s in Haarlem, er is er altijd één bij u in de buurt. De teams bestaan uit deskundigen op het gebied van welzijn, zorg, wonen, geld en werk. De SWT’s vallen onder Buurts.
Klik hier voor de website van Buurts.

Toegankelijk Bloemendaal

De Werkgroep Toegankelijk Bloemendaal is een schakel tussen inwoners en gemeente waar het gaat om toegankelijkheid.
Via de website laten ze zien wat zij zelf doen en hoe ze uw input gebruiken om gemeente Bloemendaal toegankelijk(er) te helpen maken.
Klik hier voor de website van Toegankelijk Bloemendaal.

Toegankelijk Zwolle

Hoe Toegankelijk Zwolle zich inzet voor een toegankelijke en inclusieve samenleving is een modelvoorbeeld voor veel Nederlandse gemeenten. Toegankelijk Zwolle is een belangenbehartigersgroep van bijna veertig vrijwillige ambassadeurs van het VN-verdrag Handicap. Samen zetten zij zich in voor een toegankelijke en inclusieve samenleving.
Klik hier voor de website van Toegankelijk Zwolle.

VWC-BUUV

Dé plek voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Haarlem en Bloemendaal.
Klik hier voor de website van VWC-BUUV.

Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede

De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede heeft als doel: zorgen dat iedereen in Heemstede mee kan doen. Dat betekent o.a. veilig op de stoep/straat, welkom in publieke panden (o.a. gemeentehuis, De Luifel en de scholen) in winkels en sportaccommodaties. En niet te vergeten online (websites).
Klik hier voor de website van Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede.

WheelchairmafiaNL

Wheelchairmafia vraagt ​​op een kritische maar humoristische manier aandacht voor de dagelijkse uitdagingen van mensen met een handicap, met als doel meer bewustwording rond toegankelijkheid te creëren.
Klik hier voor de Facebookpagina van WheelchairmafiaNL.

Wij Rollen

Hét platform voor mensen in een rolstoel.
Klik hier voor de website van Wij Rollen.