Handige links

Heb je zelf handige links die niet mogen ontbreken op deze pagina? Mail naar info<apenstaartje>toegankelijkhaarlem.nl.

Deurhangers
Omdat mensen vaak niet bekend mee zijn met problemen rond toegankelijkheid, is de deurhanger bedacht. Een vriendelijk bedoelde actie om mensen op een positieve manier bewust te maken van deze problemen.

Drempelloos Haarlem
Drempelloos Haarlem wil de stad meer bewust maken van deze fysieke en mentale drempels.

Haarlem.nl Melding doen
U kunt met het formulier Melding doen online iets melden over uw woonomgeving, bijvoorbeeld over afval, losse stoeptegel, parkeeroverlast, straatverlichting of een stoep die met een rolstoel niet makkelijk te gebruiken is.

Haarlem.nl Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen
Hebt u beperkingen met lopen en bestuurt u een auto of een brommobiel? Of bent u passagier hiervan? En bent u afhankelijk van een parkeerplaats dicht bij uw bestemming? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart.

Haarlem Voor Elkaar
Werken in het asiel, een boodschap doen voor de buurman, helpen op de honkbalclub of iemands fietsmaatje zijn. Allemaal leuke klussen die je kunt doen als vrijwilliger.

HandicapNL
HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.

Iederin.nl
Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Ilse Moerkerk
Ilse verloor haar rechterbeen aan botkanker. Sinds september 2018 schrijft ze hoe het is om als (ex)kankerpatiënt te leven met een beperking of beter gezegd, een uitdaging en houd ze een blog bij  ‘Je weet pas hoe sterk je bent, als sterk zijn de enige optie is die je hebt.’

Infopolitie.nl
Gehandicaptenparkeerkaart per gemeente

Nederland Toegankelijker
Nederland toegankelijker zet zich in om de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking te vergroten

Sociaal Wijkteam
Het Sociaal Wijkteam ondersteunt je in situaties waarin je er zelf niet meer uit komt.

WheelchairmafiaNL
Wheelchairmafia vraagt ​​op een kritische maar humoristische manier aandacht voor de dagelijkse uitdagingen van mensen met een handicap, met als doel meer bewustwording rond toegankelijkheid te creëren.

Wij Rollen
Hét platform voor mensen in een rolstoel