Je deelscooter zomaar op de stoep parkeren: binnenkort krijg je daar een boete voor

Van indebuurt.nl Deelscooterbedrijf Felyx kondigt aan dat ze actie gaan ondernemen tegen het parkeren van de scooters op de stoep. Met behulp van foto’s moeten de bestuurders laten zien dat ze goed geparkeerd staan.

Het is een grote ergernis van bewoners van Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort en Heemstede: de groene scooters die overal op de stoep geparkeerd staan. Daar wordt nu actie voor ondernomen.

Foto’s

Het bedrijf zegt dat na een succesvolle proef in Eindhoven, nu ook in Groningen, Delft, Brussel, Den Bosch en Haarlem de bestuurders van de scooters foto’s moeten maken van hun geparkeerde scooter. Hierdoor hoopt het bedrijf de gebruikers bewust te laten worden van hun parkeergedrag. 

Boete

Als de scooter niet goed geparkeerd staat, krijgt de gebruiker eerst een waarschuwing. Bij een tweede keer wordt er een boete van €50 uitgedeeld. Als je de scooter wel steeds netjes wegzet krijg je gratis rijminuten, zo hoopt het bedrijf dat mensen de scooters netjes stallen op een plek waar wandelaars met kinderwagens of rolstoelen niet gehinderd worden.