Deurhangers ook verkrijgbaar bij Buurtbedrijf Haarlem

Veel mensen staan er niet bij stil, maar een onhandig geparkeerde fiets of een overhangende struik kan het lastig maken voor mensen met een beperking of bijvoorbeeld een kinderwagen om erlangs te kunnen. Om daar aandacht voor te vragen is de deurhanger bedacht. Die kan je ophangen aan bijvoorbeeld een fiets of struik die in de weg staat. Een vriendelijk bedoelde actie, om mede-Haarlemmers bewust te maken van het belang van een toegankelijke stoep.

De deurhanger is ontwikkeld in de Leidsebuurt en wordt daar al gebruikt. De ambassadeurs van de toegankelijke stad zijn nu bezig de deurhanger in heel Haarlem te verspreiden. De ambassadeurs zijn een groep Haarlemmers met uiteenlopende beperkingen, die zich inzetten voor een toegankelijke stad. Er is ter ondersteuning van de deurhanger ook een poster gemaakt, die mensen achter hun raam kunnen hangen. Verder is er een website met informatie en toelichting: www.ambassadeurstoegankelijkestad.nl.

Ook meedoen? Kijk dan op www.ambassadeurstoegankelijkestad.nl/contact/ waar je de deurhangers in jouw buurt kan ophalen, zodat je ze ook kunt gaan gebruiken!
Van Buurtbedrijf Haarlem