BC Duinwijck start met parabadminton

Badmintonclub Duinwijck in Haarlem start vanaf 13 oktober met badminton speciaal voor sporters met een lichamelijke beperking. Onder leiding van oud-international en coach Herman Leidelmeijer kan er twee keer per week worden getraind in DEGIRO-hal aan het Badmintonplein. 

“Duinwijck biedt badminton op alle niveaus, van recreanten en jeugd tot eredivisie, met als doel zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de sport en lekker te laten bewegen. Badminton is een sport voor iedereen, dus willen we het ook voor de groep met een fysieke uitdaging interessant en toegankelijk maken. Of je nu in een rolstoel zit of een andere beperking hebt, samen kijken we naar de mogelijkheden die bij de persoon past.” aldus André Terol, voorzitter van de Technische commissie van Duinwijck.  

Afstemming

Het aangepast badminton wordt gespeeld volgens de spelregels van het reguliere badminton met af en toe een kleine aanpassing. Er is hooguit hier en daar een extra spelregel die inspeelt op de soms aangepaste bewegingsvrijheid van een parasporter. Dit kan per persoon verschillen. De club uit Haarlem wil daarom goed met de spelers afstemmen wat zij nodig hebben om lekker te kunnen badmintonnen.  

André: ”De eerste maand organiseren we daarom gratis en geheel vrijblijvend Probeer Parabadminton, een soort inlooptrainingen waarmee parasporters kunnen uitproberen of badminton iets voor hen is. Ook zullen we op basis van de animo en behoefte van de spelers bekijken of de groep uiteindelijk wordt gesplitst in recreanten en (potentieel) competitieniveau.” 

Wie aangepast materiaal nodig heeft, zoals een sportrolstoel, kan terecht bij de uitleenservice van Uniek Sporten. Bij daadwerkelijke interesse om te gaan badmintonnen zijn er mogelijkheden via de WMO voor de aanschaf van sporthulpmiddelen. Ook bekijkt Duinwijck met de stichting die de DEGIRO-hal beheert welke aanpassingen aan de hal eventueel nog nodig zijn om parasporters optimaal te kunnen faciliteren.”  

Probeer parabadminton 

Probeer Parabadminton start vanaf 13 oktober op donderdag van 19.00 tot 20.00 in aanwezigheid van Parabadmintonster Sophie van den Broek en recreant Ilse Moerkerk. Vanaf 15 november beginnen de trainingen van Herman Leidelmeijer op dinsdag 20.00-21.00 uur en donderdag 19.00-20.00 uur. Kijk voor meer informatie op duinwijck.com/parabadminton.

Rolstoelbadmintonster Ilse Moerkerk en nationaal parabadmintonster Sophie van den Broek in actie bij Duinwijck in DEGIRO-hal.