Ambassadeurs 2.0

Ambassadeurs Maartje, Ilse en Danny hebben onlangs gebrainstormd over onze website toegankelijkhaarlem.nl. De website wordt opgefrist en onze agenda staat nu online. Nieuwtjes zullen we sneller brengen en er komt meer aandacht voor uiteenlopende onderwerpen over toegankelijkheid.

De ambassadeurs zijn volop bezig met nieuwe projecten en initiatieven om de toegankelijke stad Haarlem beter op de kaart te zetten. De komende tijd zullen we hier vorm aan geven en dit communiceren via onze website en social media. Houd onze socials dus in de gaten!

De ambassadeurs zijn (on)beperkt in beweging

In 2018 was het Jaar van de Toegankelijkheid in Haarlem. Zo organiseerde de Participatieraad de Conferentie Toegankelijke Stad in Hotel Haarlem-Zuid en zagen wij het levenslicht, de ‘Ambassadeurs van het Jaar van de Toegankelijkheid’.

We gingen voortvarend van start. We kregen veel ondersteuning en medewerking van de gemeente en het bewustzijn voor toegankelijkheid groeide. We werden bijna bekende Haarlemmers want er was volop aandacht in de media.

In 2020 viel alles stil door corona. Eind dat jaar stopte de gemeente met ondersteuning van de ambassadeurs. Er was geen geld meer en alle aandacht op haarlem.nl viel weg. Er zou er een nieuw ‘Platform Toegankelijkheid’ komen waarin wij betrokken zouden worden. Pas in juli 2021 kreeg dit vorm en woonden wij een eerste overleg bij.

Inmiddels is er ruim anderhalf jaar verstreken. De overleggen zijn nuttig, maar de ambassadeurs willen meer (inter)actie. Nieuwe ervaringsdeskundigen kwamen bij de groep en zorgen voor nieuwe energie. De ambassadeurs zijn weer volop bezig en maken plannen voor de toekomst. Wij zoeken nog versterking, dus mocht je je bij ons aan willen sluiten, neem dan contact met ons op. Meer weten? Volg ons!